News.gr: Payband, η νέα μέθοδος ανέπαφων συναλλαγών πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται το Payband, η νέα μέθοδος ανέπαφων συναλλαγών. 

Μια νέα πρωτοβουλία φέρνει το Colour Day Festival. Με το ειδικό βραχιόλι «Payband» οι κάτοχοί του θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές, γρήγορα και ανέπαφα.

Ο Αρτέμιος Σιδεράκης, ο ιδρυτής της Skull Productions, της εταιρίας που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το επιτυχημένο φεστιβάλ, μίλησε στο news.gr γι’ αυτήν την καινοτομία.

– Φέτος το Colour Day Festival εγκαινιάζει μια καινοτομία, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ χρησιμοποιεί τη μέθοδο ανέπαφων συναλλαγών μέσω ενός ειδικού βραχιολιού «Payband» σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε μέσα από το Colour Day Festival να εισάγουμε στην Ελλάδα κάτι τόσο πρωτοποριακό και χρήσιμο για όλους. Το φεστιβάλ μας συγκέντρωσε το 2016 πάνω από 40.000 θεατές. Φέτος πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς με τη χρήση του ειδικού βραχιολιού «Payband» που δημιουργήσαμε για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και τη VISA, θα δοθούν πολλές λύσεις σε ό,τι αφορά την πρόσβαση του κόσμου στο φεστιβάλ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα και ανέπαφα.

– Ποιες είναι οι διαφορές που προσφέρει σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον τρόπο συναλλαγών;

Το βραχιόλι είναι μια ιδέα που προέκυψε από τη διοργανώτρια εταιρεία του Colour Day Festival, τη Skull Productions. Στο εξωτερικό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό αντίστοιχο βραχιόλι, η χρήση του οποίου περιορίζεται σε είσοδο και συναλλαγές μόνο στο χώρο του φεστιβάλ. Στο Colour Day Festival για πρώτη φορά όμως θα μπορείς με το ίδιο βραχιόλι, εκτός από την είσοδο σου στο φεστιβάλ και τις αγορές σου μέσα σε αυτό, με μια απλή αναβάθμιση να πραγματοποιήσεις και μετά από αυτό ανέπαφες συναλλαγές όπως με μία prepaid κάρτα. Αυτή είναι ουσιαστικά και η διαφορά του με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος παραλάβει το βραχιόλι του από ένα από τα 19 επιλεγμένα καταστήματα Εθνικής Τράπεζας, το ενεργοποιεί επί τόπου, τοποθετώντας την κάρτα που θα βρει στη συσκευασία του Payband και από εκείνη τη στιγμή θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει το βραχιόλι με χρήματα. Έτσι, θα μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει ανέπαφες συναλλαγές στο χώρο του φεστιβάλ στις 17 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, ενώ από την επόμενη ακριβώς μέρα θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιεί το βραχιόλι και για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή.

– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Payband; Με ποιον τρόπο το φορτίζεις;

Χάρη στη χρήση του βραχιολιού οι θεατές θα μπορούν να μπουν εύκολα, γρήγορα και ανέπαφα στο χώρο του φεστιβάλ, αφού αρκεί ένα απλό check in του βραχιολιού. 

Όλες οι συναλλαγές στο χώρο του φεστιβάλ γίνονται αποκλειστικά με αυτό, χωρίς μετρητά και χωρίς καμία καθυστέρηση. Το βραχιόλι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά το τέλος του φεστιβάλ και για άλλου είδους συναλλαγές.
Επίσης, είναι αδιάβροχο, σημαντικό πλεονέκτημα για το καλοκαίρι που έρχεται, αφού μπορεί κάποιος να το φορέσει ακόμα και όταν γυμνάζεται ή κάνει μπάνιο στη θάλασσα.
Η φόρτιση του βραχιολιού είναι απλή και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε κατάστημα Εθνικής Τράπεζας, είτε μέσω της εφαρμογής ibank pay, είτε από τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία της Εθνικής Τράπεζας στο χώρο του φεστιβάλ την ημέρα του event.

– Θεωρείτε πως μετά το Colour Day Festival θα συνεχιστεί η χρήση του Payband;

Η μέθοδος ανέπαφων συναλλαγών παρατηρείται τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα και στην Ελλάδα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ανάγκη της ταχύτητας και της ευελιξίας που μπορεί να σου προσφέρει σε συνδυασμό με τα capital controls.

Την ανάγκη της χρήσης ανέπαφων συναλλαγών αφουγκράζονται και οι νέοι, οι οποίοι είναι περισσότερο ανοιχτοί στις νέες τεχνολογικές μεθόδους που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη καθημερινότητά τους. Αποτελεί για αυτούς gadget παρέχοντάς τους τόσο ασφάλεια όσο και άνεση στις κινήσεις τους και στις συναλλαγές τους.

– Τι χρειάζεται να κάνει ο κάθε επισκέπτης για να χρησιμοποιήσει το Payband μετά τις 17/06, που είναι η μέρα του Colour Day Festival;

Ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί πανεύκολα να αναβαθμίσει το Payband του σε Prepaid Card είτε σε οποιοδήποτε κατάστημα Εθνικής Τράπεζας είτε μέσω της εφαρμογής ibank pay.

– Ένα τέτοιο προϊόν δείχνει πώς θα γίνονται οι συναλλαγές την επόμενη δεκαετία ή μπορεί και νωρίτερα;

Κρίνοντας από τη χρήση των ανέπαφων συναλλαγών στο εξωτερικό, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον το βασικό τρόπο συναλλαγών στη χώρα, ίσως και το μοναδικό. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε πρώτοι στην Ελλάδα. Σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ στις 17 Ιουνίου για να το δοκιμάσετε.